MÓDNÍ HITY MINULOSTI, VE KTERÝCH ZABODUJETE I DNES!

09.12.2013 09:19

Ano, jednou už to tu bylo. To ale neznamená, že to nebude fungovat znovu! Zavzpomínejte s námi na ty nejzásadnější prvky minulých dekád a zkuste je přetransformovat do současnosti. Třeba takhle!

Že vás historie nikdy moc nebrala? Ta módní vás zaručeně zaujme! Její prvky totiž můžete s přehledem nosit i dnes. Dáte přednost ženskosti padesátých let, tak trochu ujetým osmdesátkám, nebo se přikloníte k rebelskému grunge stylu?

Silueta padesátých let

Vítejte v dobách, kdy se ženy skutečně oblékaly jako ženy. Pro padesátkovou siluetu je charakteristický především útlý pas a široká sukně ke kolenům, což je vzorec, který fungoval, funguje a fungovat bude. Náš tip? Zachovejte střih, ale zůstaňte u moderního provedení. „Vyzbrojit se můžete i doplňky, které hrály v padesátých letech velkou roli, ať už to byly rukavičky nebo klobouky,“ doporučuje stylistka Mariya.

FOTO: JAKUB JURDIČNa foto: šaty (Lazy Eye, 5200 Kč), spodnička pod sukní (Lazy Eye, 2900 Kč), boty (Baťa, 599 Kč), rukavice (Reserved, 199 Kč), kožená bunda (Van Graaf, 2999 Kč)zdroj: prozeny.cz

Na foto: šaty (Lazy Eye, 5200 Kč), spodnička pod sukní (Lazy Eye, 2900 Kč), boty (Baťa, 599 Kč), rukavice (Reserved, 199 Kč), kožená bunda (Van Graaf, 2999 Kč); Jakub Jurdič